14 mai 2016 - Ziua Portilor Deschise

agfcicr_gif

 

Suntem onorați să vă anunțăm că Asociația Generală a Crescătorilor de Chinchilla din România (AGFCICR) își va deschide porțile a opt ferme de chinchilla în data de 14 mai 2016, în speranța că toți cei care vor să ne cunoască, ne vor vizita.

De ce să ne vizitați?

  • Producția de chinchilla din România depășește 25.000 de animale/an, aportul de valută ridicându-se la peste 400.000 de euro anual, având un mare potențial de creștere
  • Creșterea chinchillelor se face după cele mai înalte standarde europene de bunăstare
  • Criteriile de bunăstarea animalelor în sectorul de blană se bazează pe studii științifice

Veți putea vizita una dintre fermele noastre, afla mai multe informații despre chinchilla și despre impactul fermelor noastre asupra mediului economic local și național.

Unde ne găsiți?

Fermier Telefon Oras Judet
Balas Mihai 0742774046 Ciurila Cluj
Calin Cornel 0745038158 Luncani Cluj
Barbu Ciprian 0745457307 Beclean Bistrita-Nasaud
Costica Liviu 0744519966 Slatina Olt
Bejenaru Marcela 0740768345 Suceava Suceava
Moldovan Gheorghe 0744804496 Ludus Mures
Toth Eniko 0744328519 Teliu Brasov
Nechita Toader 0740012293 Raucesti Neamt

29 sept - 01 oct 2015 - This is Fur

 

Evenimentul This is Fur a fost organizat de catre Fur Europe sub forma unui stand de prezentare a industriei blanii care a fost amplasat in Parlamentul European, in una dintre cele mai circulate zone ale cladirii. Pe durata a trei zile, membrii Fur Europe au participat la eveniment prin intalniri cu numeroase persoane politice, cu scopul de a creste nivelul de constientizare a impactului economic pozitiv pe care industria blanii il are atat la nivel national cat si european. Delegatia AGFCICR a participat la intalniri cu doi dintre reprezentantii Romaniei in Parlamentul European, doamnele MEP Maria Grapini si MEP Claudia Tapardel, care si-au aratat sustinerea in rezolvarea problemelor cu care se confrunta industria blanii in Romania.


Vezi galerie

10 mai 2014 - Ziua Porților Deschise

ZPD

 

10

mai 2014

6

ferme deschise

498

chestionare completate

658

vizitatori

 

Asociația Generală a Crescătorilor de Chinchilla din România (AGFCICR) a organizat Ziua Porților Deschise, primul eveniment de acest gen din industria de profil din România și cel mai mare eveniment al sectorului din acest an, din Europa de Est. Cei peste 600 de vizitatori au trecut pragul celor 6 ferme deschise in județele Cluj, Bacău, Neamț, Harghita, Alba și Ilfov.


Vezi galerie

26 aprilie 2014 - AGA - Adunarea Generală a Asociaților

Adunarea generală a membrilor AGFCICR are loc în fiecare primăvară, imediat după Adunarea Generală a Membrilor FurEurope. La această întâlnire sunt invitați toți membrii AGFCICR pentru a se:

 

  • informa cu privire la trendurile pieței de blănuri la nivel mondial
  • pune la curent cu cele mai noi informații furnizate de FurEurope și cu strategia FurEurope pentru anul în curs
  • informa cu privire la situația politică din țările membre FurEurope
  • discuta acțiunile desfășurate de Asociație pe parcursul anului anterior
  • pune de acord cu privire la Calendarul de Evenimente și Acțiuni pentru anul în curs


aga

14-16 aprilie 2014 - AGM FurEurope

Adunarea Generală Anuala a membrilor FurEurope are loc in fiecare primăvară cu scopul de a pune în legătură membrii asociaţiei din toate etapele de producţie a blănii. AGFCICR trimite o delegație pentru a reprezenta asociaţia la AGM în fiecare an, urmând ca membrii acesteia să prezinte tuturor membrilor noutăţile din domeniu.

 

Fiecare AGM începe cu o şedinţă plenară, la care participă toţi membrii prezenţi, unde se prezintă activitatea FurEurope şi datele financiare ale anului anterior. Şedinţa plenară este urmată de aşa numitele focus-grupuri care sunt formate din membri care se confruntă cu aceeaşi problemă (ex. activişti agresivi). În cadrul acestor focus-grupuri, membrii discută şi găsesc împreună soluţii la problemele lor comune sau similare.

 

agm

4-7 martie 2014 - MiFur - Târgul de blană de la Milano

MiFur

 

Târgul de Blană de la Milano – MiFur – este unul dintre cele mai importante evenimente din industria blănii și se desfășoară în fiecare an în Milano, Italia. MiFur adună cele mai mari nume din toate etapele lantului de producție, de la crescători până la designeri, facilitând crearea unei rețele puternice între actorii sectorului de blană. Pe site-ul MiFur puteți afla datele defășurării târgului în 2015.

 

Membrii AGFCICR vizitează MiFur în fiecare an pentru a afla cele mai noi informații din domeniul creșterii chinchilla, pentru a ne păstra la curent cu prețul pieței și pentru a păstra legătura cu cei mai importanți comercianți de blănuri de chinchilla.

Vezi galerie